Verksamhetsberättelse 2023

Verksamhetsberättelse 2023

Styrelsen för AVf Arenberga Villaägarförening får härmed avlämna följande berättelse för det gångna verksamhetsåret. 

Styrelsen har under året haft ett konstituerande samt 7 ordinarie protokollförda möten.

Årsmötet genomfördes den 23 mars 2023. 13 medlemmar + styrelse var närvarande. Mycket tid lades ner på diskussioner kring parkeringsproblematiken samt andra säkerhetshöjande åtgärder och vilken lösning som ansågs vara bäst för området. Röstning genomfördes och beslut togs om parkeringsförbud på delar av Arenbergavägen samt datumparkering på Solrosvägen. Dock backade Kommunen gällande datumparkering på Solrosvägen och frågan om parkering i vårt område har därefter pågått under hela 2023 med Kommunen och kommer även att fortsätta in i år 2024. Frågan kommer åter att tas upp under årsmötet 2024 då vi får utvärdera bland annat parkeringsförbudet på Arenbergavägen.

Den sedvanliga städdagen genomfördes den 24 maj. Runt 30 personer deltog och fick i vackert väder ihop ett 50 tal säckar. Parken blev riktigt fin! Det hela avslutades i vanlig ordning med grillad korv.

Under hösten 2023 har föreningen bytt redovisningssystem för ekonomi då tidigare system Bokio som varit gratis hastigt ändrat strategi och kraftigt avgiftsbelagt sitt system för ideella föreningar. Nytt gratissystem (Enkelbok) har implementerats från september utan större komplikationer.

Föreningen har under året kontaktat flera nyinflyttade i området för att stärka och upprätthålla föreningens existens. Föreningen har en mycket viktig funktion som informationsspridare och inte minst för att hålla dialogen igång med Kommunen i olika frågor för området.

Styrelsen har under 2023 skickat ut 6 informationsbrev till medlemmarna i föreningen samt även besvarat ett antal direkta frågeställningar.  

Arenberga 2024-01-18

Kjell Westling,  Eivor Hansson, Mattias Edlund

Lena Lindgren-Ljungberg, Lena Söderström, Annette Sang

Signerad verksamhetsberättelse som PDF finns här:
https://www.arenberga.se/wp-content/uploads/2024/03/AVf-Verksamhetsberattelse-2023-signerad.pdf